Trin 5 – Linkbuilding er et vigtigt fundament i SEO optimering

Linkbuilding er kunsten at skaffe gode links, som peger ind til din hjemmeside – et vigtigt fundament i din SEO optimering. Generelt kan man sige, at jo flere gode links du har til din hjemmeside, jo højere vil du blive listet i søgemaskinerne. Generelt gælder, at de bedste eksterne links til din hjemmeside er:

Tjek hvem der linker til dine konkurrenter

Hvis du mangler inspiration til, hvor du kan få gode links til din hjemmeside, er det en god ide at starte med at undersøge, hvem der linker til dine konkurrenter. Mange af dem, der linker til dine konkurrenter kunne sagtens være nogle, som du også kunne få til at linke til dig. Begynd med at tjekke hvilke konkurrenthjemmesider, der klarer sig godt på Google. Det gør du ved en simpel søgning på de søgeord, som du gerne vil ligge højt på. Du kan lægge ud med at analysere de første 5-10 konkurrenthjemmesider, som dukker op på side ét i søgeresultatet.

Der findes forskellige gratis backlink tjekkere på nettet. Nedenfor har jeg forslag til gode backlink checkere, hvor du kan oprette dig som ikke-betalende abonnent:

Et backlink tjek af dine konkurrenter vil give dig en masse inspiration. Nogle af de backlinks, som konkurrenterne har, vil du også kunne få. Nogle gange kan en mail til indehaveren af hjemmesiden gøre det. Andre gange skal du måske ringe ejeren af hjemmesiden op.

Gensidige links – nej tak

Gensidige links betyder at to hjemmesider linker til hinanden. Når to ligeværdige hjemmesider linker til hinanden, kan deres betydning stort set ophæve hinanden – så gå efter eksterne links, hvor du ikke behøver at linke tilbage.

Anmeld dig til brancheoversigter og vejvisere

Det kan være en god ide at anmelde din hjemmeside til lokale online vejvisere og brancheoversigter. Men husk, at det ideelle link kommer fra relevante hjemmesider, som handler om det samme som din hjemmeside. Sats bl.a. på vejvisere og brancheoversigter, som selv har stor autoritet, og som i øvrigt kan give dig brugbar trafik.
Få dine kunder eller leverandører til at linke til din hjemmeside. Men allerhelst, hvis du kan undgå at linke tilbage til dem

Deltag i online debatter

Mange velbesøgte sites giver mulighed for at deltage i faglige debatter, som kan give dig mulighed for at lave et relevant link til din hjemmeside. For eksempel har jeg oprettet mig i Amino: www.amino.dk/members/KarstenA.aspx

Gå ikke for hurtigt frem

Hvis du for eksempel havde tre links i går og pludseligt 10 links i dag, kan Google formode, at du har gang i manipulation – og lægge dig på is.

 

Lad mig hjælpe dig med søgeoptimering af din hjemmeside

Mit webbureau har gennem 20+ år leveret resultater inden for webdesign, SEO-optimering og online markedsføring for en bred vifte af danske, udenlandske og internationale kunder. Læs om Webdesign: 10 stærke grunde til at vælge mit bureau

 

Kontakt mig for søgeoptimering af din hjemmeside