Trin 2 – Vælg dine SEO søgeord og søgesætninger

En søgeordsanalyse involverer noget research samt god viden om dit forretningsområde og hvilke behov du ønsker at dække hos dine kunder. Hvis du er i et snævert marked med få udbydere, hvor der måske benyttes meget specielle søgeord, kan det være nemt at komme til tops i søgemaskinerne. Har du derimod mange dygtige konkurrenter, som kæmper om de samme søgeord, kan det være en hård kamp at komme på side et i Googles søgeresultater.

Søgeord eller søgesætning?

I denne artikel anvender jeg både termerne “søgeord” og “søgesætning.” Når jeg refererer til “søgeord”, tænker jeg primært på enkeltord som f.eks. “webbureau”. Når jeg refererer til “søgesætning”, henviser jeg til situationer, hvor brugeren søger med flere ord på én gang, som f.eks. “webbureau odense.”

For mange brancher vil det være en stor udfordring at komme til at rangere højt på et enkelt søgeord som fx “biler”. Derfor kan det være mere hensigtsmæssigt at optimere din hjemmeside for søgesætninger som “biler odense”, eller endnu mere specifikt “billige brugte biler odense”.

Det er vigtigt at tænke ud fra brugerens perspektiv. Hvis en person for eksempel bruger søgeordet “biler”, vil dette resultere i millioner af søgeresultater. Ved at tilføje en geografisk indsnævring som “biler odense” reduceres antallet af resultater, og de øverste resultater har tydelig relevans for Odense. Hvis brugeren stadig ikke er tilfreds, kan det være, at vedkommende forsøger med yderligere præcisering som “billige brugte biler odense” osv.

Inspiration til at finde søgeord

Der er flere måder du kan blive inspireret til at identificere gode søgeord. Formålet er ikke at opsnappe så mange søgeord som muligt, men derimod at skabe et solidt grundlag for at finde præcise søgesætninger, du kan fokusere på:

Jeg anbefaler kraftigt at du tilknytter din hjemmeside til Google Search Console. Dette giver dig information om alle søgeord og søgesætninger, hvor din hjemmeside er blevet vist i Google søgeresultaterne, inklusive information om hvor højt du lægger placeret i de forskellige søgninger. Du vil på den måde blive inspireret til at fokusere på bestemte søgeord, hvor du ønsker at forbedre din placering.

Tjek forskellige varianter af søgesætninger

Google har helt styr på, at søgeordene “bil” og “biler” repræsenterer to sider af samme sag. Men når du beslutter dig for, hvilken søgesætning du vil rette din hjemmeside mod, er det ikke ligegyldigt, om du benytter entals- eller flertalsform. Selv små variationer i en søgesætning kan føre til betydeligt forskellige resultater. Prøv for eksempel at søge på disse fire varianter og se, hvordan søgeresultaterne varierer på en tilfældig dag:

Bemærk: Når du tjekker resultatet af en søgning i Google, bør du bruge en inkognito-browser for at søge anonymt. Ellers vil Google tage hensyn til, hvad den i forvejen ved om dig og din søgning. Jeg anvender selv inkognito-browseren i Chrome (tryk Ctrl+Shift+N i Windows-versionen). Din placering i et søgeresultat vil også være forskellig alt efter om du søger på almindelig computerskærm eller på mobil.

Dan dig et indtryk af de søgeresultater, der ligger øverst for hver af de forskellige søgninger. Er der nogle af dem, der synes at være der uden stærk søgeoptimering? Hvis det er tilfældet, kan det være en kamp, der er værd at tage op.

Sammenlign dine observationer fra disse prøvesøgninger med oplysninger fra for eksempel Googles søgeordsplanlægger (se ovenfor) om, hvor mange konkrete søgninger der er på de forskellige søgesætninger, og træf dine valg på baggrund af disse data.

 

Har du brug for hjælp til søgeoptimering af din hjemmeside?

Giv mig et kald på telefon: 70 25 55 52 for en uforpligtende snak om søgeoptimering, eller brug nedenstående kontaktformular.

Læs også om Webdesign: 10 stærke grunde til at bruge mit webbureau

 

Kontakt mig vedrørende søgeoptimering af din hjemmeside